Eskişehir’in Sarıcakaya ilçesinde su kanalına düşen kızıl geyik ve 5 aylık yavrusu, tedavileri için Afyonkarahisar’a sevk edildi

 
Kanala Düşen Geyik Ve Yavrusu Tedavi Altına Alındı

 Eskişehir’in Sarıcakaya ilçesi kırsalında su dolu kanala düşen kızıl geyik ve 5 aylık yavrusu,

Afyonkarahisar’da tedavi altına alındı.

Alınan bilgiye göre, Sarıcakaya kırsalında kızıl geyik ve yavrusunun kanala düştüğünü gören vatandaşlar, durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine bildirdi.

Ekiplerin AFAD personelinin yardımıyla su kanalından çıkardığı geyikler, Eskişehir’deki ilk tedavilerinin ardından Afyon Kocatepe Üniversitesi Yaban Hayatını Kurtarma Rehabilitasyon Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezine (AKÜREM) sevk edildi.

AKÜREM Müdürü Doç. Dr. Emine Hesna Kandır, gazetecilere yaptığı açıklamada, kanaldan çıkmaya çalıştıkları sırada geyiklerin ayaklarında ciddi yaralanmalar oluştuğunu dile getirdi.

Geyik ve 5 aylık yavrusunun arka ayaklarındaki tırnakların çıktığını belirlediklerini anlatan Kandır, şunları kaydetti:

“Hayvanların ayaklarını bandajlarla sardık. Ayakları ıslanmasın diye onları kapalı alanda muhafaza ediyoruz. Uzun bir tedavi süreci olacağını düşünüyoruz. Doğal hayata dönmeleri için bütün çabayı göstereceğiz. Yaban hayvanları daha dirençli oluyor. Hızlı şekilde tedaviye cevap verebiliyorlar. Geyiklerin bulunduğu bölgede bir popülasyon var. Kanalın bir tarafı tellerle çevrili. Diğer tarafın da tellerle kapatılması bundan sonraki vakaların önüne geçecektir.”

 

 

 

 

 

 

-KAYNAK:

http://www.milliyet.com.tr/kanala-dusen-geyik-ve-yavrusu-tedavi-afyonkarahisar-yerelhaber-2431418/

https://www.sondakika.com/haber/haber-kanala-dusen-kizil-geyik-ve-yavrusunun-tedavisi-10289323/

 

29 Kasım 2017, Çarşamba 560 kez görüntülendi